Stedelijke Basisschool De Katersberg Katersberg 27 2440 Geel 014 56 64 60 de.katersberg@geel.be
Klaspagina 3de kleuterklas, Juf Ils, Nele en Kimberly

 

 

 

Puppy’s in de klas:
Vandaag kwam de mama van Eliana naar onze klas met een buggy met wel hele gekke baby’s in. Het waren puppy’s… niet 1, niet 2 MAAR 8 puppy’s ! Alle namen kunnen we niet meer navertellen maar het was wel super gezellig met alle die schattige puppy’s in de klas.
Rollen voor minder co2:
Op 12 februari was het dikke truiendag. We kwamen met een dikke trui (sommigen zelfs met dekentjes en onesies :) )naar de klas. Tijdens de dag hebben we zoveel mogelijk met onze fiets, step, rolschaatsen… gereden om te kijken hoe ver we zouden komen. De juf vertelde ook wat co2 is en waarom dit niet goed is voor onze planeet. We keken filmpjes en probeerden het zelf uit te leggen aan elkaar. Samen voor een mooie planeet.
Tentoonstelling Bib:
We mochten met de bus naar bib. Hier konden we de tentoonstelling van Rosemarie deVos zelf gaan ontdekken. In 3 groepjes leerden we de figuurtjes kennen, de verhalen beluisteren en hoe de mooie tekeningen werden gemaakt. Voor sommigen was het zelfs de eerste keer in de bib….
Talenten:
De kleuters tonen hun talenten. Iedereen is goed in iets. Iedereen kan iets, niemand kan alles. We maakten een moedhoed die ons helpt om nieuwe dingen te doen/durven proberen.
Media:
Dit schooljaar gaat juf Nele aan de slag met media. We hebben kennis gemaakt met de tablet. We hebben zelfs leren toveren…. Onze eigen tekeningen komen tot leven.
Binnenkort krijgen we zelfs nog bezoek van een robot…
 

Kerstfeest in de klas:
Kerstfeest met de meters/peters:
We hebben het jaar al feestend afgesloten. De leerlingen van het 6e leerjaar hadden voor ons een fijne namiddag in elkaar gestoken. We speelden spelletjes, dansten op de gekste liedjes en maakten mooie tekeningen. Wij hadden voor onze meters/peters een cadeautje geknutseld in de klas.
 

Halloween:
Lekker griezelen in de klas…. heksensoep met protjes, snottebellen, stinksokken en nog veel meer heerlijke dingen.
Zwerfvuil rapen:
We werken dit jaar rond zuidergekte met de ganse school. Hierbij stimuleren we de kleuters om zwerfvuil tegen te gaan. We zijn daarom samen op pad gegaan om zwerfvuil te rapen. Jammer genoeg zaten onze zakken al heel snel vol.
Grootouderfeest:
Samen gaan we op reis!
 

Meten in 3 KO:
We maken een heel lange ketting. Hoe ver kunnen we geraken?
 

Grootouders in de klas:
Onze grootouders kwamen super leuke dingen doen met ons in de klas!