Stedelijke Basisschool De Katersberg Katersberg 27 2440 Geel 014 56 64 60 de.katersberg@geel.be
Klaspagina 3de kleuterklas, Juf Ils, Nele en Kimberly

 

 

 

Papa van Daan op bezoek
De papa van Daan kwam naar onze klas en had nog een hele speciale gast bij. Goldie! Dat is de hond die ze sinds een half jaar hebben. De papa kwam tonen hoe goed Goldie al kon luisteren en hoe die bij hun thuis leeft. Daan was super trots en terecht want de papa deed het geweldig! Bedankt.
foto’s volgen nog.
Bee-bot
Vanaf nu hebben we 2 bijtjes in de klas. Onze Mil (die als kenteken een bij heeft) en onze BEE-BOT. Een echte robot. We leren programmeren en routes bedenken om de bee-bot op de juiste plaats te krijgen. Een hele uitdaging , maar ook zeker heel fijn!
foto’s volgen nog.
Pippi langkous
Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan…. onder het moto van pippi langkous deden 2 weken lang de gekste kunstjes, aten we spaghetti met onze handen, lieten we zien hoe sterk we waren,… Maar vooral leerden we onszelf uit te dagen en dat het het allerleukste is met je dikste vrienden.
foto’s volgen nog
Meters en peters in de klas:
Het is carnaval, dus onze meters en peters komen ons schminken. Dit vonden we reuze fijn! Wat deden ze het heel goed! Van prinsessen tot piraten. Reuzeleuk !
Pannenkoekenfeest:
Joepie het is feest vandaag!
We mogen lekkere pannenkoeken smullen. We hebben er allemaal bijna 3 opgegeten. We kregen er niet genoeg van! 
Puppy’s in de klas:
Vandaag kwam de mama van Eliana naar onze klas met een buggy met wel hele gekke baby’s in. Het waren puppy’s… niet 1, niet 2 MAAR 8 puppy’s ! Alle namen kunnen we niet meer navertellen maar het was wel super gezellig met alle die schattige puppy’s in de klas.
Rollen voor minder co2:
Op 12 februari was het dikke truiendag. We kwamen met een dikke trui (sommigen zelfs met dekentjes en onesies :) )naar de klas. Tijdens de dag hebben we zoveel mogelijk met onze fiets, step, rolschaatsen… gereden om te kijken hoe ver we zouden komen. De juf vertelde ook wat co2 is en waarom dit niet goed is voor onze planeet. We keken filmpjes en probeerden het zelf uit te leggen aan elkaar. Samen voor een mooie planeet.
Tentoonstelling Bib:
We mochten met de bus naar bib. Hier konden we de tentoonstelling van Rosemarie deVos zelf gaan ontdekken. In 3 groepjes leerden we de figuurtjes kennen, de verhalen beluisteren en hoe de mooie tekeningen werden gemaakt. Voor sommigen was het zelfs de eerste keer in de bib….
Sneeuwpret
De eerste sneeuwvlokjes vallen en de kleuters zijn niet tegen te houden… We zitten in de kring maar de juf krijgt geen aandacht. Alle ogen naar het raam gericht… JUF HET SNEEUWT!…. Wat doen we dan?!
Talenten:
De kleuters tonen hun talenten. Iedereen is goed in iets. Iedereen kan iets, niemand kan alles. We maakten een moedhoed die ons helpt om nieuwe dingen te doen/durven proberen.
Superhelden gespot:
Iedere kleuter heeft zijn eigen superkrachten. We gingen op zoek naar onze eigen krachten en kregen de hulp van onze vrienden. De ene had knuffelkracht, de andere tekenkracht, zangkracht, sportkracht…. Zo fijn om te zien dat kleuters de speciale krachten van elkaar (h)erkennen. We keken ook naar een filmpje van een superheld die laserstralen kon ontwijken… dat moest dan natuurlijk ook uitgetest worden!
Media:
Dit schooljaar gaat juf Nele aan de slag met media. We hebben kennis gemaakt met de tablet. We hebben zelfs leren toveren…. Onze eigen tekeningen komen tot leven.
Binnenkort krijgen we zelfs nog bezoek van een robot…
 

Kerstfeest in de klas:
Kerstfeest met de meters/peters:
We hebben het jaar al feestend afgesloten. De leerlingen van het 6e leerjaar hadden voor ons een fijne namiddag in elkaar gestoken. We speelden spelletjes, dansten op de gekste liedjes en maakten mooie tekeningen. Wij hadden voor onze meters/peters een cadeautje geknutseld in de klas.
 

Halloween:
Lekker griezelen in de klas…. heksensoep met protjes, snottebellen, stinksokken en nog veel meer heerlijke dingen.
Zwerfvuil rapen:
We werken dit jaar rond zuidergekte met de ganse school. Hierbij stimuleren we de kleuters om zwerfvuil tegen te gaan. We zijn daarom samen op pad gegaan om zwerfvuil te rapen. Jammer genoeg zaten onze zakken al heel snel vol.
Grootouderfeest:
Samen gaan we op reis!
 

Meten in 3 KO:
We maken een heel lange ketting. Hoe ver kunnen we geraken?
 

Grootouders in de klas:
Onze grootouders kwamen super leuke dingen doen met ons in de klas!