Stedelijke Basisschool De Katersberg Katersberg 27 2440 Geel 014 56 64 60 de.katersberg@geel.be
Klaspagina 3de leerjaar B, Juf Nelle
Op dinsdag 2 april konden we ons allemaal uitleven tijdens een super leuke sportdag. We kregen de kans om kennis te maken met allerlei sporten. Zo leerden we tennissen, buikdansen, touwtje springen en nog veel meer en dit allemaal op één dag! Benieuwd naar onze avonturen? Klik dan op deze foto.

Voor onze vijfde en laatste uitdaging trokken we naar de Wereldwinkel. Hier leerden we over de producten die in de winkel verkocht worden en waar deze vandaan komen. Ook kwamen we te weten waar de fairtrade chocolade vandaan komt en hoe deze gemaakt wordt. Klik op de foto als je enkele sfeerbeelden van onze uitstap wil bekijken.

Ondertussen zitten we al aan onze vierde uitdaging. Hiervoor besloten we de omgeving van de school afvalvrij te maken. We trokken met zijn allen naar de speelpleintjes in de buurt en raapten al het afval dat we tegenkwamen op. Door op de foto te klikken, kan je ons aan het werk zien.

 

Cunina, een organisatie die ervoor zorgt dat ook kinderen die het minder goed hebben naar school kunnen gaan. Als derde uitdaging leerden we wat meer over deze mooie organisatie. De juf testte op het einde onze kennis met een Kahoot, spannend! Klik op de foto als je wil zien hoe dit verliep.

Onze tweede uitdaging ging over kledingverspilling. Zo leerden we dat heel wat kleding het niet zo leuk vindt dat wij hen zo snel aan de kant schuiven… Klik op de foto als je wil zien wat we nog meer gedaan hebben.
Met onze klas gaan we de komende maanden vijf zuidergekke uitdagingen aan om betere wereldburgers te worden. Voor onze eerste uitdaging onderzochten we of de t al dan niet van huis een thuis maakt. Wil je ons aan het werk zien? Klik dan op de foto.

De leerlingen van 3B zijn echte kunstenaars. Om het nieuwe jaar goed in te zetten, zorgden wij ook in de klas voor vuurwerk. Klik op de foto om de resultaten te bewonderen!

Ook Kerst werd gevierd in onze klas. Bekijk het artikel om te weten hoe we dit deden! Klik hier voor het artikel.
Willen jullie weten hoe wij Sinterklaas vierden op school? Bekijk dan het artikel dat je hier kan vinden. Klik hier voor het artikel.
Onze leeruitstap naar Hidrodoe op vrijdag 12 oktober was zeer geslaagd. Klik hier voor de foto’s.
Onze klas deed enorm zijn best op de scholencross. Klik hier voor de foto’s.
Tijdens een les media maakten we kunst van schaduwen. Klik op de foto voor het resultaat.

Op maandag 10 september hadden we sportdag. Klik hier voor de foto’s.