Stedelijke Basisschool De Katersberg Katersberg 27 2440 Geel 014 56 64 60 de.katersberg@geel.be
Klaspagina 2de leerjaar A, meester Steven

 

28 februari: ridderfeest!

Eerst waren we een page, dan een schildknaap en na een weekje of 3 eindelijk ridder. Joepie! Dat moesten we, zoals echte ridders, stevig stoer vieren!

 

26 februari: bezoek aan bakker Steurs

We leren over allerlei beroepen. Dankzij Kobe mogen we een bezoekje brengen aan bakker Steurs. Interessant en geweldig lekker! Dank u bakker!!!

22 februari: Zuidergekte: afsluiting van onze gezonde week.

Een hele week hebben we geprobeerd om gezond te eten op school en ook thuis. Dat lukte al heel goed. Deze prestatie verdiende een feestje. Niet zomaar een feestje, maar een GEZOND feestje! Mjammie!!

18 december: schaatsen op de kerstmarkt
15 november: hesksenartikel

In heksenstad komen we aan in “De Gekke Ketel”. Hier moeten we van de heks een artikel schrijven voor de heksenkrant. Anders gaan we nooit de in dieren betoverde kinderen kunnen helpen…

8 november: dierententoonstelling

Als afsluiting van ons thema dieren organiseerden we voor de hele lagere school een dierententoonstelling. Volgens de bezoekers was de tentoonstelling zeer geslaagd. Kijk maar mee!

26 oktober: naar het Prinsenpark

Bomen bekijken, schors voelen, beestjes ontdekken, blaadjes bestuderen, paddenstoelen zoeken, vogels horen, het bos ruiken, … We deden het allemaal die dag!

9 oktober: fotozoektocht in onze school

Binnenkort gaan we de maquette en plattegrond maken van onze school. Hiervoor zijn we heel goed onze school aan het verkennen door onder andere deze fotozoektocht.